Jullie Mening - Kopieën - Kopieën - Stichtingchauffeurstoekomst 2018

Ga naar de inhoud
TOT ZIENS
Actie

[image:image-1]

Even voorstellen?
Wij zijn Jan & Yvette van Eetcafé en Truckstop The Pittstop in Vlaardingen...

The Pittstop is nu 15 maanden in gevecht met de Gemeente Vlaardingen. Dit omdat zij aan de handelsader  - de Koningin Wilhelminahaven -  waarlangs wij sinds 2006 zijn gevestigd, voor grote voertuigen een parkeer verbod wil invoeren.
Er zouden 28 parkeer plekken beschikbaar worden gesteld. Hiervan 20 losse trekkers waar geslapen mag worden en 8 plekken voor combinaties; hier mag niet worden geslapen.

Het parkeerverbod is genomen om overlastgevers – veelal MOE-landers - te weren. Deze chauffeurs uit het Midden en Oost Europa maken van de haven een camping, waar iedereen last van heeft.

The Pittstop werd genoodzaakt een  rechtszaak aan te spannen om deze onhygiënische en onveilige kermis te stoppen. De uitspraak luidde na twee weken:  alles geschorst en in de toekomst dient de Gemeente Vlaardingen bij al haar beslissingen binnen dit gebied rekening houden met The Pittstop.

Wij zijn van mening, dat strengere handhaving de oplossing brengt. Maar helaas: van politiezijde ontbreekt die te enenmale. De gemankeerde handhaving van nu maakt de onmin enkel erger. Niet zelden krijgen West-Europese chauffeurs vanwege deze misstanden een werkelijke hekel aan hun Oost-Europese vakbroeders. Veelal arme jongens die worden uitgebuit door hun werkgever.

In het Wetboek van Strafrecht staat dat mensen niet zomaar overal mogen staan om te kamperen. Dit geldt uiteraard ook voor truckers. In Nederland zijn plaatsen waar overnachten is toegestaan. Maar hiervoor moet voor betaald; iets dat de overlastgevers niet kunnen en/of willen.

Waarom moet The Pittstop, als hardwerkend ondernemer proberend een tweede thuis te creëren voor chauffeurs die verstoken zijn van hun echte huis en haard, hiervan het slachtoffer worden?

Wij als Eetcafé The Pittstop zijn van mening dat we samen meer kunnen bereiken; sterker staan in deze vervelende kwestie! Als er nu niets gebeurt gaat alles kapot waarvoor jarenlang is gevochten. Is dit de bedoeling? Een truckstop is van oudsher meer dan horeca alleen …!

Nu is het tijd om samen op te trekken tegen gemeentelijke willekeur en onbegrip. Voor de eerste slachtoffers vallen. Dit probleem is helaas niet exclusief Vlaardings. Op meer plaatsen is sprake van een Oostwest conflict. Aan de EU de taak te zorgen voor eensluidend beleid. Zij is nu eenmaal bedenker van het Grote Europa. Nu nog één worden en alles is in orde!
The Pittstop wil dat parkeren vrij is op grote plaatsen. Hierdoor voorkom je dat kleine parkeerplaatsen bezet worden gehouden. Deze plekken zijn openbaar en voor andere gasten bestemd.
Zoals het er nu naar uitziet behoren alle sores over 3 jaar tot het verleden. Maar de tijd om lijdzaam af te wachten ontbreekt. Truckers en het bedrijf waarvoor ze rijden en The Pittstop zijn gebaat bij snelle, adequate en duidelijke actie van de kant van de Gemeente Vlaardingen. Wat er aan schort moge duidelijk zijn, dat hebben we al uitgelegd.

Truckstops zijn er voor de belangen van hun gasten. Niet enkel als gastheer met koffie een prettig gevuld bord. Daarom is het nu noodzaak dat truckers en truckstops zich samen te weer stellen tegen ambtelijke dwalingen. Dit zal voor iedere gemeente anders zijn, maar waarom moet een hechte wereld als die van de truckers en hun steeds wisselende huiskamer, worden ontwricht!

Wie dekt onze lading?
Nu is het tijd om meningen te peilen.
Laat ons weten hoe je over deze ellende denkt en wat jij denkt van een oplossing! Daar is iedereen bij gebaat.

Mail je mening naar: info@thepittstop.nl

Met vriendelijke groet,
Yvette & Jan

Terug naar de inhoud