The Pittstop - Kopieën - Kopieën - Stichtingchauffeurstoekomst 2018

Ga naar de inhoud
TOT ZIENS
Actie

Truckerscafe' vreest parkeerregels gemeente Vlaardingen
rechts meerdere video's

[image:image-1]


Restaurant The Pittstop dupe van parkeerverbod


Vrachtwagens geweerd in Koningin Wilhelminahaven.
Het aangekondigde
parkeerverbod voor vrachtwagens in de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen dreigt een strop te worden voor chauffeurscafé The Pittstop.

Dinsdag 16-10-2012
 kondigde de gemeente aan vrachtwagens vanwege overlast alleen nog toe te staan op 28 speciaal aangewezen parkeerplekken. Het gaat hierbij om drie plekken in de Waterleidingstraat, twee langs de Oosthavenkade, drie naast de KW-haven Noordzijde en 20 plekken voor losse trekkers op het voormalige terrein van Lensveld dat nu in eigendom van de gemeente is. Op de aangewezen parkeerplaatsen mogen vrachtwagens dag en nacht geparkeerd staan. In de rest van het gebied mag dit alleen van 08.00 uur tot 18.00 uur.

Uitbaatster Yvette Westein van The Pittstop vreest het ergste voor haar nu nog druk bezochte restaurant in de ferryhaven. "Als die plekken bezet worden door Oostblokchauffeurs, kunnen de Nederlanders er niet meer bij", vertelt Westein tegen een verslaggever van RTV Rijnmond. Bijkomend nadeel is volgens Westein dat door toedoen van de digitale tachograaf chauffeurs nu op voorhand weg zullen blijven omdat er geen tijd overblijft om een parkeerplek te zoeken als de toegestane parkeerplekken bezet zijn. Westein gaat tegen het besluit in en daagt de gemeente voor de rechter.  

Overlast
De gemeente stelt het parkeerverbod in na lang aanhoudende klachten over overnachtende en in het weekend overstaande chauffeurs uit voornamelijk Oostbloklanden. Een aantal van deze overnachtende chauffeurs gebruikt volgens de gemeente alcohol op straat, toiletteert in de openbare ruimte en parkeert de vrachtwagen op onwenselijke plekken.

Met het realiseren van een geringe 28 speciaal aangewezen parkeerplekken wil de gemeente de parkeersituatie reguleren en handhaven op foutparkeerders.
Op de website van RTV Rijnmond is een
radioitem te vinden over dit onderwerp.

Foto: The Pittstop
Bron:
RTV Rijnmond geplaatst op 19-10-2012 en lees daar Truckerscafé vreest parkeerregels Vlaardingen

Gefeliciteerd met behaalde resultaat
Bekijk de video hieronder The Pittstop

[image:image-1]
Een kijkje bij truckersrestaurant De Pittstop in Vlaardingen klik op de afbeelding om via de website vanm radio 1 te luisteren naar de uitzending
Nederlandse truckers worden steeds vaker vervangen door goedkopere Polen en Roemenen. Dat zorgt er voor dat transportbedrijven goedkoper onze spullen kunnen vervoeren. Maar het brengt ook problemen met zich mee. Zo zorgen ze voor overlast op parkeerplaatsen en verdienen ze zo weinig dat ze niet genoeg hebben om een maaltijd bij een truckerscafe te kopen. Verslaggever Ingrid Koning nam een kijkje bij truckersrestaurant De Pittstop in Vlaardingen.

Terug naar de inhoud